Strip
Nederlands

De meeneemchinees

Charel Cambré (auteur)
+1
De meeneemchinees
×
De meeneemchinees De meeneemchinees

De meeneemchinees

In de reeks:
Jump; 14
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
De meeneemchinees
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
[32] p. : ill.
ISBN
9789002244735 (paperback)

Besprekingen

Drie skateboardende tieners en een gordeldier vormen de hoofdpersonen van deze op lezers in de tienerleeftijd gerichte stripreeks. In dit verhaal wordt Brains, een van de drie, ontvoerd. Slechts zijn pet blijft achter op de stoep. Het spoor leidt naar een Chinees afhaalrestaurant. Omdat de sporen daar verder doodlopen, wordt een postduif met speurderstalenten ingezet; één van de vrienden is duivenmelker. Spannende strip in realistische tekenstijl die vooral jongeren zal aanspreken die zich gemakkelijk met de hoodpersonen kunnen identificeren. Humoristisch stripverhaal met een licht karikaturale tekenstijl en heldere kleuren. Afzonderlijk leesbaar deel uit deze serie, dus geen vervolg op het vorige, 'Boek XIII' (2016)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia