Strip
Nederlands

De kleuterdynamo

Charel Cambré (auteur)

De kleuterdynamo

In de reeks:
Jump; 5
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Een stokoude miljonair wil graag terug jong worden en schakelt zijn geleerde zoon in om iets uit te vinden dat hem zijn jeugdigheid  kan teruggeven. Dweezil komt in aanraking met de uitvinding en wordt terug een kleuter, met alle gevolgen van dien! Zal Brains erin slagen om Dweezil terug zijn normale leeftijd te geven? En wat voert de inhalige schoondochter van de oude miljonair in het schild?<

Titel
De kleuterdynamo
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
30 p. : ill.
ISBN
9789002229206

Besprekingen

Met tekeningen van Charel Cambré en inkleuring van Anita Schauwvlieghe laat de bende Jump, die bestaat uit Brains, Dweezil en Lisa, weer van zich spreken in dit stripalbum. Deze stoute tieners beleven de gekste avonturen. In deze full colour uitgave wordt de lezer meegenomen naar de jonge jaren van Dweezil. Per ongeluk belandt hij in een omgebouwde kleuter-dynamo-rolstoel van een oude man die graag weer jong wil zijn. In plaats van de man wordt Dweezil echter weer jong. Dweezil komt vervolgens in de meest hachelijke situaties terecht en zijn kompanen proberen hem te helpen. Zal het weer lukken om terug getoverd te worden? En wat is er met de oude man aan de hand en wat voor rol speelt zijn familie hierin? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in deze alweer vijfde hilarische uitgave van Jump. Een aanrader voor jong en oud. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Game over'*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia