Strip
Nederlands

De ijzervreter

Charel Cambré (auteur)

De ijzervreter

In de reeks:
Jump; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
De ijzervreter
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
30 p. : ill.
ISBN
9789002226830

Besprekingen

Humoristisch stripverhaal met tekeningen in kleur en teksten in balloons, het derde deel in de serie 'Jump'. Ferre, een ruimtewezen van de planeet Inox, landt op aarde op zoek naar ijzer. Bij de landing raakt zijn ruimteschip echter beschadigd. De vrienden Brains, Dweezil en Lisa helpen Ferre bij de reparatie. Een geheim agent poogt Ferre te ontvoeren, maar dat lukt niet. Een alleraardigst stripverhaaltje, goed getekend. Los leesbaar van het vorige deel, 'Freeze!' (2013)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia