Boek
Nederlands

Gebakken juf met kiwisaus

Arend van Dam (auteur), René Pullens (illustrator)
+1
Gebakken juf met kiwisaus
×
Gebakken juf met kiwisaus Gebakken juf met kiwisaus
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Drie Maori-kinderen worden na een domme opmerking van hun nieuwe, jonge juf door hun klasgenoten opeens als 'wilde kannibalen' gezien. Ze nemen wraak, maar krijgen daarvoor een straf waardoor ze veel leren van de Maori-cultuur. AVI-E7. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Nieuw-Zeeland
Leesniveau
AVI 9, AVI E7
Titel
Gebakken juf met kiwisaus
Auteur
Arend van Dam 1953-
Illustrator
René Pullens
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2007
108 p : ill.
ISBN
9789027674661

Besprekingen

Morrie, Paul en Fenton, drie Maorikinderen in Rotorua, Nieuw-Zeeland, worden na een ontactische opmerking van hun onervaren jonge schooljuf opeens door hun klasgenoten uit groep zeven uitgemaakt voor wilde kannibalen. Dat pikken ze niet. Ze nemen wraak op de juf, geholpen door een net geïmmigreerd Nederlands klasgenootje, Froukje. Dat loopt wat uit de hand: hun graffiti zijn dermate onsmakelijk en intimiderend dat zij door de politie opgepakt worden en een soort HALT-straf moeten uitvoeren: een survivaltocht door de binnenlanden, over rotsen en door grotten, onder leiding van een wijze Maori-man die hen wijst op hun wortels en ervoor zorgt dat zij een hechte vriendenclub worden waarin de leden zich verantwoordelijk voelen voor elkaar. Een en ander loopt iets anders dan gepland... Met veel fraaie tekeningen in zwart-wit. Deel uit de reeks 'Boekenbende'*. Spannend verhaal AVI-E7 waarin de lezer veel leert over de Maori-cultuur. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Arend van Dam

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Arend van Dam (Maassluis, 24 juni 1953) is een Nederlandse schrijver. Hij is vooral bekend vanwege zijn kinderboeken.

Biografie

Voordat Van Dam schrijver werd deed hij een opleiding maatschappelijk werker aan de Sociale Academie in Baarn. Na zijn slagen werkte hij bij de drugshulpverlening in Utrecht, en later werkte hij in gevangenissen.

Lange tijd woonde Van Dam in Veenendaal, daarna een tijd in Harlingen, en tegenwoordig in Breda.

Hij begon pas met schrijven toen hij op zijn 28e vader werd. Zijn eerste boek Een beetje zwanger uit 1983 was bedoeld als handleiding voor vaders. Dit was meteen een groot succes, het boek wordt nog altijd goed verkocht. Door het plezier in het schrijven en zijn succes zorgde ervoor dat er niet veel later meer boeken volgde.

In 1989 verscheen het eerste kinderboek van zijn hand, Oliebollen en Vuurwerk, nadien verschenen een hele hoop kinderboeken en sindsdien is hi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties