Boek
Nederlands

Jules en de grote kerstboom

+1
Jules en de grote kerstboom
×
Jules en de grote kerstboom Jules en de grote kerstboom

Jules en de grote kerstboom

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules mag met papa mee naar de boomkwekerij om een kerstboom te kopen. Jules kiest een mooie, grote spar uit. Thuis versieren ze de boom met elkaar. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Jules en de grote kerstboom / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Zwijsen, 2018
[16] p. : ill.
ISBN
9789463680301 (hardback)

Besprekingen

Jules mag met papa mee naar de boomkwekerij om een kerstboom te kopen. Die past nauwelijks in de auto. En ook niet in huis! Dus zaagt papa er een stukje af. Ze versieren de boom en vieren gezellig kerstfeest. Oblong hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Vrolijke kleuren, wat stripachtige mensjes en een eenvoudig verhaaltje. Rechts staan steeds de kleurige prenten, met duidelijke zwarte lijnen en omkaderd op een witte ondergrond. De tekst staat op de lege linkerbladzijde, een tot vijf regels. Deel uit een serie van dertig thematische prentenboekjes die horen bij het vernieuwde en uitgebreide taalontwikkelingsprogramma 'Dag Jules'. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia